Hulp nodig bij het aanvragen?

 

 

Als je hebt besloten dat je ambulante hulp wilt ontvangen dan moet je een aantal stappen volgen. Je kunt dit zelf doen of met hulp van iemand anders. Ik help je ook graag met deze stappen. 

  1. neem contact op met de WMO afdeling van je eigen gemeente en vertel dat je graag ambulante hulp wilt ontvangen. 
  2. Je krijgt een contactpersoon die met jou een keukentafelgesprek gaat inplannen. Als je wilt kan ik daarbij aansluiten, je mag namelijk iemand meenemen. Dat mag ook iemand vanuit je eigen netwerk zijn. 
  3. Je krijgt een gesprek, waarschijnlijk bij jouw thuis. De contactpersoon van je gemeente stelt je vragen zodat deze persoon jou hulpvragen goed in beeld krijgt. zij maakt een verslag voor je.
  4. Je ontvangt de beschikking thuis waarin staat welke indicatie je hebt gekregen en voor hoeveel uur. Meestal kiezen we voor 3 uur per week in de indicatie. Dan ontvang je 2 keer per week hulp / ondersteuning bij je thuis of online. Dit is afhankelijk van je eigen wensen. 

Eigen bijdrage
In de meeste gemeenten betaal je als je WMO zorg ontvangt een eigen bijdrage aan de gemeente. De eigen bijdrage betaal je uit eigen middelen en mag dus niet vanuit zorggeld betaald worden. De meeste hulp of ondersteuning die de gemeente aanbiedt, valt onder de eigen bijdrage Wmo van maximaal € 20,60. Voor minima gelden in verschillende gemeentes vrijstellingen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met het Wmo loket via de website van de gemeente.

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.